San Francisco Festivals

Bay to Breakers
Elke derde zondag van mei wordt deze 12 km lange race gerend vanaf de Embarcadero (bay) naar de kust bij het Golden Gate park (breakers). Naast de professionele hardlopers, rennen (lopen/dansen) honderden mensen mee, totaal verkleed (of uitgekleed) met muziek, drank of kinderwagen. Elk jaar rent een groep als zalmen verkleedde hardlopers tegen de richting in, is er een "costume contest" in het Golden Gate park en concerten aan de finish. Kortom, een "must see (or do)!"

Carnaval
Een uitbundige "Rio-style" carnavalsparade elk jaar eind maart over 24th Street en Mission. Start 's ochtends bij Harrisson @ 24th en eindigt 's middags bij Mission en 17th.

Chinese New Year Parade
Elk jaar sinds 1860, op een zaterdagavond in eind januari of begin februari, vindt de Chinese nieuwjaarsoptocht plaats. Meer dan 100 "martial arts" mannen en vrouwen dragen de Draak door de het Financial District, langs China Town. Een kleurrijk een luidruchtig (vuurwerk!) spektakel.

Cinco de Mayo
Groot feest op vijf mei als herdenking aan de overwinning van de Mexikanen op de Fransen in het dorp Puebla in 1862. Veel uitbundiger gevierd in Amerika dan in Mexico met allerlei optredens in Dolores Park (Dolores Street @ 18th Street).

Street Fairs
Rond de zomer vinden er in diverse buurten van San Francisco zogenaamde "street fairs" plaats. De 'hoofdstraat' van de wijk wordt afgesloten voor verkeer en er worden 'tuintjes' aangelegd waarin alcohol genuttigd mag worden (normaal kun je niet op straat drinken). Meestal zijn er optredens, "food stalls" en wordt er van alles verkocht. De meest bekende street fairs zijn de Union Street Fair, Cherry Blossom Festival (Japan Town) en de Folsom Street Fair.

Tree Lighting Ceremonies
Meestal op de dag na Thanksgiving worden er op verscheidene plaatsen in de stad (Macy's/Union Square, Chiradelli Square) ceremonies gehouden om de lampjes van enorme kerstbomen aan te steken.

Overzicht van alle grote evenementen in San Francisco