a little book by maria van lieshout

Winkels met Nederlandse producten

Arizmendi Bakery - Inner Sunset
1331 9th Ave (between Irving St & Judah St)

Deze bakker heeft vers, volkoren- en 9-granenbrood, dat erg in de buurt komt van nederlands brood.

Cheese & Co - Noe Valley
3893 24th Street (between Sanchez St & Vicksburg St)

Dit winkeltje heeft meerdere Nederlandse kaassoorten, waaronder ook harde geitenkaas en komijnekaas. Op de toonbank staan een paar potten met drop en verder heeft hij een aardig assortiment aan goede chocola, o.a. van Droste.

Costco
- SOMA
450 10th St (between Bryant St & Harrison St)
San Francisco, CA 94103

Je moet lid worden om hier te winkelen (zelfde idee als de Macro). Ze hebben goed assortiment Hollandse kaas (jong en belegen).

Grain D'Or - Inner Richmond
236 Clement St (between 3rd Ave & 4th Ave)

Koffietentje waar ze ook brood verkopen, dat enigszins lijkt op Nederlands brood, gebakken in de "Andersen Bakery": English loaf (wit), nine-grain en whole-grain (bruin) en apple-raison (krentenbrood). Zie website van Andersen Bakerey voor lokaties in Financial District.

Haig's Delicacies - Inner Richmond

642 Clement Street (between 7th Ave & 8th Ave)

Schuin tegenover de New May Wah Supermarket zit dit kleine Mediterraan winkeltje. Je moet goed zoeken, want de producten zijn niet op land van herkomst gesorteerd. Maar ze hebben vanalles, zoals drop, pepermunt, stophoest, muisjes, chocoladehagel, ontbijtkoek, Hero jam, appelstroop, speculaas, Honig custardmix, Pickwick thee, anijsblokjes. En ook een heleboel typisch Britse producten.

Lehr's German Specialties - Noe Valley
1581 Church St (between 28th St & Duncan St)

Pepermunt, drop, Hollandse kaas


Mollie Stones
- Pacific Heights, Castro, Miraloma
In de "International" isle van deze supermarket kun je een varieteit aan Nederlandse producten vinden (o.a. ontbijtkoek, hagelslag, curry ketchup) en bij de snoepafdeling staan ook emmertjes Nederlandse drop.

New May Wah Supermarket - Inner Richmond
707-719 Clement Street (at 8th Ave)

Neem de linker ingang (als je met je gezicht naar de supermarkt staat) en loop helemaal naar achter door. De ‘isle’ die uitkomt op het budha-altaartje moet je hebben. Hier staan voornamelijke Indonesische producten, waaronder een groot assortement sambal, ketjap, kruidenmixen (boemboes) en pindasausen. Niet van Conimex of Go-Tan maar rechtstreeks uit Indonesie. Daartussen staan pakken speculaas, stroopwafels, beschuit, muisjes en hagelslag.

 

Royal Market & Bakery - Outer Richmond
5335 Geary Blvd (between 17th Ave & 18th Ave)

Voorgebakken pakken pannenkoeken, per tien stuks verpakt. Loop de zaak binnen, ga naar links naar de laatste rij, loop deze door en in de diepvriezers liggen grote pakken ("dutch crepes").


Trader Joe's - SoMa, North Beach, Pacific Heights, Stonestown mall

Stroopwafels (klein in zakje), Hollandse kaas, drop, speculoospasta (cookie butter)

Winkels met Nederlandse producten in de Bay Area

Op deze lijst heeft Nak's Oriental Market in Menlo Park, het beste assortiment, inclusief vla, allerlei soorten koekjes, drop, Indonesische sambal, kruiden, ketjap, gefruitte uitjes etc. Een Japans stel opende in 1968 Nak's als Aziatisch winkel. Doordat de vele Nederlanders in de omgeving (Philips) hem naar Ketjap Manis bleven vragen, begonnen ze Indonesische producten te verkopen. Dit trok nog meer Nederlanders naar hun winkel en inmiddels is de helft van de schappen gevuld door Nederlandse en Indonesische producten. In december verkoopt hij zelfs banketletters, chocoladeletters, taai-taai en oliebollenmix!


Winkels met Nederlandse producten in de Sacramento Area